Robotgräsklippare

Varje modell som Husqvarna har lanserat har blivit bättre och de som nu säljs är väldigt effektiva och tystlåtna. På många sätt så är robotgräsklippare från Husqvarna det smarta valet om man har en lite större gräsmatta eller helt enkelt inte gillar att slita. Då dessa tar bort en stor del av arbetet med att sköta om din gräsmatta.

Husqvarna har under de senaste 20 åren förbättrat och förändrat sina robotgräsklippare som går under namnet Automower. De första modellerna som kom ut på marknaden hade en stor mängd barnsjukdomar. Men Husqvarna har gradvis förbättrat och löst de problem som uppstått så att en robotgräsklippare idag fungerar som användaren önskar. Under hela utvecklingsfasen så har Husqvarna utgått från vad deras kunder har haft för önskemål.

De robotgräsklippare som Husqvarna säljer idag har en helt annan funktionalitet än deras första modeller hade. Då dessa var högljudda och hade som sagt en stor mängd problem som gjorde att de ibland kunde vara svåranvända. Men Husqvarna har gjort sina nya modeller på ett sådant sätt att de är användarvänliga och lätt installerade. Husqvarna rekommenderar dock fortfarande att installationen utförs av återförsäljaren för att få det bästa resultatet ur sin robotgräsklippare.

Robotgräsklippare mot åkgräsklippare och vanliga gräsklippare

Trots att robotgräsklippare är så pass utvecklade så finns det fortfarande fördelar och nackdelar mot mer traditionella gräsklippare. Men dessa beror till stor del på storleken på gräsmattan och andra omständigheter. Robotgräsklippare har fortfarande en del problem om det är väldigt brant där det ska klippas. Om det är en väldigt stor gräsmatta så kan en åkgräsklippare vara mer lämpad än en robotgräsklippare.

Den stora skillnaden som finns är baserad på hur stor eller liten gräsmattan är. För en väldigt liten gräsmatta så är en vanlig gräsklippare enklare, billigare och smidigare. Men om det är en väldigt stor gräsmatta med mycket nivåskillnader så är en åkgräsklippare ett bättre val än en robotgräsklippare.

Så mycket beror på gräsmattan och om det finns några sluttningar eller liknande. Rent prismässigt så är en vanlig gräsklippare mycket billigare både i drift och i grundpris än en robotgräsklippare men alla maskiner har sina fördelar.

Därför så kan valet av gräsklippare bli svårare än vad man kan tro. För lite större plana gräsmattor så är en robotgräsklippare ett utmärkt val. Men om det är en väldigt stor gräsmatta med mycket sluttningar så går det smidigare att använda sig av en åkgräsklippare.

Knäpptyst

Den största nyheten är nog möjligheten att klippa gräset på nätter och kvällar. Då de nya modellerna av automowers är så pass tysta att de inte stör omgivningen. På det här sättet så undviker man att robotgräsklipparen stör under dagtid när man vill vara på sin gräsmatta.

Smartare fjärrstyrning

De nya funktioner som kommit är bland annat möjligheten att fjärrstyra sin automower med hjälp av sin telefon. Robotgräsklipparen kan även kopplas till en Apple watch för att användaren ska se vad robotgräsklipparen gör.