Röjsågar

Röjsågar från Husqvarna & Stihl är de trädgårdsmaskiner som erbjuder störst mångsidighet för en husägare eller villaägare. Med hjälp av röjsågar så kan man enkelt och smidigt få bort buskage och gräsväxt som andra verktyg inte kan rå sig på.

En röjsåg gör arbetet mer effektivt och de är dessutom ergonomiskt anpassade för att göra arbetet väldigt enkelt. Men det som gör Husqvarna till den bästa tillverkaren är främst för att de under hela sin tillverkning har lyssnat på sina kunder. Något som inte alla tillverkare gör och det märks när man ser slutresultatet. Husqvarna har röjsågar som gör ett bättre arbete och där de är mer ergonomiska och användarvänliga än andra tillverkare.

Röjsågar är främst avsedda för att användas till att röja bort gräsväxt som är för hög för gräsklippare. Men kan även användas för andra typer av växtlighet som vuxit upp. Med hjälp av en maskin från Husqvarna eller Stihl kan en användare enkelt och snabbt röja bort det som vuxit upp och måste tas bort.

Röjsågar fungerar på många sätt som en motorsåg. Men istället för att sågklingan sitter på en kedja som roterar så sitter sågklingan på ett riggrör. Det gör att en röjsåg är väldigt användningsbar för trädgårdsarbetet då den är väldigt flexibel.

Skillnaden mellan röjsågar och grästrimmers

Skillnaden mellan röjsågar och grästrimmers är väldigt flytande. Sågarna har en sågklinga medans en grästrimmer oftast har en tråd som roterar och tar bort gräset. Därför är den största skillnaden mellan en röjsåg och grästrimmer beroende på vad maskinen ska användas till. Är det främst gräs som ska röjas bort så räcker en grästrimmer. Men om det är blandad växtlighet så är det en röjsåg som är mer lämplig för detta.

Röjsågar kan generellt kosta något mer än grästrimmers och därför är det viktigt att köparen vet vilket behov de har. Om det enbart är gräs som ska röjas bort så behöver man alltså inte köpa en röjsåg. Men om det är blandad växtlighet där det kan finnas grövre växter än gräs så är röjsågen det rätta valet. Fördelen med att köpa en röjsåg mot att köpa en grästrimmer är att om behovet skulle skifta så behöver man inte köpa ännu en trädgårdsmaskin. Om man köper en grästrimmer men senare upptäcker att de skulle behövt en röjsåg så blir det mycket dyrare än om en röjsåg köpts från början.

Men då den enda egentliga skillnaden mellan röjsågar och grästrimmers är att röjsågen har en sågklinga och grästrimmers en roterande tråd. Så får man som konsument avgöra vilka områden som trädgårdsmaskinen kommer användas till.

Nya funktioner

Husqvarna har nyligen lanserat sin nya X-torq motor som minskar bränsleförbrukningen med 25 % och utsläppen med 75 %. Husqvarna har även lanserat ett automatiskt stoppreglage som gör att röjsågarna är enklare att starta.

Ergonomi

Den största förändringen som Husqvarna har gjort med sina röjsågar är deras arbete för att göra dessa mer ergonomiska. Handtagen har blivit justerbara och de har även fått en mer ergonomisk bärsele. De här funktionerna gör att röjsågar från Husqvarna är enkla att arbeta med.