Gräsklippare

Om man har en gräsmatta som behöver klippas och inte har något emot att få lite motion på köpet så är det oftast en vanlig gräsklippare som är det rätta valet. Känner du dig osäker på vad som passar just dig så hör av dig så kan vi ge dig tips och idéer om vilken maskin som är lämpligast i ditt fall. Vi kan erbjuda gräsklippare från Husqvarna, Honda, Klippo och Viking.

I vår moderna tidsålder så kan det vara svårt att veta vilken typ av gräsklippare som man behöver. De traditionella gräsklippare som finns är fortfarande väldigt användbara. Men för en del så lockar det istället att använda sig av en robotgräsklippare. Frågan man borde ställa sig är vilken gräsklippare som man egentligen behöver. En traditionell gräsklippare räcker nämligen för de flesta även om det kan verka som en robotgräsklippare kan vara bättre. Något man då inte tänker på är att en robotgräsklippare inte är en magisk lösning utan kräver underhåll. På många sätt så är det samma underhåll och arbete med en robotgräsklippare som med en vanlig gräsklippare.

“Vanliga” gräsklippare

De vanliga gräsklippare som fortfarande produceras är från de märken de flesta redan känner till. Både Husqvarna och Klippo tillverkar sådana men även Honda och Viking. Det finns en del skillnader mellan olika tillverkare och kräver att man hittar en gräsklippare som passar en själv. Men det är oftast väldigt små skillnader som gör att man väljer den ena eller andra tillverkaren. Här hjälper vi er gärna att välja utifrån behov, plånbok och trädgårdsstorlek.

Robotgräsklippare

Som alternativ till den vanliga gräsklipparen är robotgräsklippare ett mycket bra val. Det finns både för och nackdelar beroende på vilket val du gör. Många väljer att få motionen, känna bensindoften och att få en anledning till att vara ute i trädgården medans andra hellre ser på när någon annan klipper. Det finns inga rätt eller fel utan det är helt upp till dig vad som passar bäst. Har du svårt att bestämma dig är du välkommen in i butiken så kan vi tillsammans hitta klipparen som passar bäst.

Åkgräsklippare

Som med robotgräsklippare så är det främst storleken på gräsmattan som avgör vilka fördelar eller nackdelar som finns. Med en åkgräsklippare så kan en stor gräsmatta klippas mycket fortare än med en vanlig gräsklippare. Är du osäker på vad som passar din tomt bäst rekommenderar vi er att komma in till butiken så hjälper vi er till rätt maskin.