Snöslungor

En snöslunga är en maskin som man i vissa delar av Sverige inte kan vara utan. Det snöar helt enkelt för mycket för att skotta för hand. Då kommer en snöslunga väl till hands och man slipper då riskera skada sin rygg och arbetet går snabbare. Det finns gott om tillverkare av snöslungor i Sverige och ett par exempel är Husqvarna, Honda och Toro.

En snöslunga fungerar som så att den samlar in snön och kastar eller slungar bort den. På det sättet så kan man skotta och få bort snön på väldigt kort tid. Det finns få orter i Sverige där en snöslunga inte kan vara en stor hjälp. Har du en stor infart, väg eller entré som du snabbt och enkelt vill göra fri från snö är en snöslunga väldigt smidigt att använda.

En- & Tvåstegs slungor

Det finns skillnader mellan hur snöslungorna samlar in och slungar bort snön. Antingen så används tvåstegsvarianten eller så är det enstegsvarianten. Enstegsvarianten har en skruv som samlar in snön och samtidigt ger snön tillräckligt med fart för att slungas iväg. Tvåstegsvarianten samlar in snön genom en snöskruv och sedan slungar iväg snön med hjälp av impeller. Är du osäker på vad som är bäst för dig och din snöröjning är det bara att höra av dig så berättar vi mer.

Handdrivna

Dessa snöslungor fungerar fint för dig som har en större uppfart eller liknande yta där det snöar mycket och finns krav på att snön ska försvinna fort.

Rider tillbehör

Det finns ett tillbehör du kan köpa till din Husqvarna rider. Den är påtagligt effektivare än de handdrivna snöslungorna. Effektiviteten och snabbheten kommer på bekostnad av smidighet och precision. På en parkeringsplats eller stora stenlagda ytor är detta det bättre valet.